Zapraszam na przepis na młodą kapustę ;)
Składniki:
główka kapusty
3 marchewki
2 pietruszki
por
cebula
natka pietruszki i natka selera
sól, pieprz
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
olej
pół łyżki mąki pszennej
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Kapustę, marchewki, pietruszkę i por gotujemy z niewielką ilością wody, przyprawami i kostką rosołową. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do reszty gotujących się warzyw. Gdy kapusta zmięknie, dodajemy koncentrat pomidorowy. W między czasie robimy zasmażkę (pół łyżki mąki podsmażamy na oleju na złoty kolor) i wlewamy do kapusty. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i selera. Gotowe!
Taką kapustę możemy podać z bagietką czosnkową, a także jako dodatek do ziemniaków ;)
Smacznego,
Justyna
Bardzo fajna, też lubię taką kapustkę ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń