czwartek, 15 sierpnia 2013

Cukinia faszerowana

Witajcie,
Dzisiaj letni przepis na obiad. Zapraszam do czytania i wypróbowania przepisu! Przepis dla 6-8 osób.

Składniki:
2 cukinie, kilka patisonów
2 piersi z kurczaka
2 woreczki ryżu
500 g pieczarek
1 papryka
1 cebula
30 dkg sera żółtego (dla osób na diecie - pomijamy ten składnik ;) )
natka pietruszki
przyprawa kebab - gyros
bazylia, zioła prowansalskie
sól, pieprz


Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki, doprawić do smaku. Pierś z kurczaka podsmażyć (polecam kilka godzin wcześniej obsypać przyprawą kebab-gyros, aby mięso miało lepszy smak). W między czasie ugotować ryż i wydrążyć cukinie i patisony. Pieczarki z cebulą, pierś z kurczaka, paprykę oraz ryż wymieszać razem i nafaszerować cukinie. Piec w temp. 180 st około 20 minut, patisony 35-40 minut. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem.

Smacznego!
Justyna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz