sobota, 26 października 2013

Zapiekany makaron z pieczarkami

Składniki:
250 g tortellini z pomidorami (ja używam tych z Lidla)
250 g pieczarek
1 średnia cebula
150 ml śmietany 18%
kulka mozzarelli
oliwa
oregano
sól, pieprz

Przygotowanie:
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i smażymy. Po odparowaniu wody dodajemy śmietanę. Gotujemy przez około 2 minuty. Makaron mieszamy z powstałym sosem, doprawiamy do smaku. Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy oregano i startą mozzarellą. Pieczemy 20 min w temp. około 200 st.C.


Jest to bardzo proste, ale jakże smaczne danie ;) Polecam wszystkim smakoszom makaronów i pieczarek.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. myślałam, że to zielone to szpinak bo ja szpinak uwielbiam, smakowicie wygląda. lubię sałatkę z tortellini

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też uwielbiam szpinak, ale świeży. Mrożony się chowa ;)

      Usuń
  2. kochana, byłam dzisiaj w Primarku i nie było tych skarpetek:(

    ja bardzo lubię tortellini, ale sama nie umiem zrobić, zawsze kupuję gotowe :P:P

    OdpowiedzUsuń